USMF „Nicolae Testemițanu” a obținut Marele Premiu la „Euroinvent”-2025
- vizualizări: 47
În premieră, cercetătorii și inventatorii de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova au obținut Marele Premiu la cea de-a XVII-a ediție a „Euroinvent” – Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, ce s-a desfășurat la Iași, România, în perioada 8-10 mai 2025.
„Euroinvent a oferit acest premiul USMF „Nicolae Testemiţanu” pentru prezența remarcabilă a invențiilor ani la rând, această distincție fiind o încununare a multor ani de creație și muncă asiduă în sprijinul cercetării academice”, a declarat președintele Forumului Inventatorilor Români Andrei Victor Sandu, la ceremonia de premiere organizată la universitatea noastră pe data de 14 mai curent. Reprezentantul „Euroinvent” a încurajat cercetătorii să continue nobila activitate, asigurând că Forumul Inventatorilor Români va sprijini în continuare Universitatea atât în România, cât și la nivel internațional.
La această ediție, USMF „Nicolae Testemiţanu” s-a prezentat cu 46 de lucrări la expoziție și la Salonul de carte, ce au fost apreciate cu 63 de distincții, dintre acestea 36 de medalii, inclusiv 19 de aur, 12 de argint și 5 de bronz, precum și cu 16 diplome de excelență și 10 premii speciale.
Universitatea noastră a fost reprezentată la Expoziție de către doi delegați oficiali – conferențiarul universitar Oleg Solomon și cercetătoarea științifică Mariana Jian, mandatar autorizat, care au accentuat faptul că evenimentele de inventică oferă atât posibilități de evaluare a realizărilor științifice, cât și oportunități de consolidare a colaborărilor bilaterale.
În total, la ediția curentă a Euroinvent au participat inventatori și cercetători din România și din alte 30 de țări, care au prezentat peste 640 de proiecte de cercetare, invenții și inovații.
Expoziția a fost organizată de Forumul Inventatorilor Români, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Europe Direct (structură gazdă: Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iași, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului București, în parteneriat cu numeroase organizații internaționale, cu sprijinul Autorității Naționale pentru Cercetare din subordinea Ministerului Educației și Cercetării al României.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii